ZÁVĚR ROKU 2014.

07.01.2015 17:57

Poslední čtvrtletí jsme zahájili netradičně. Žádný host, žádný program, jen tak jsme se sešli na kus řeči. Měli jsme k dispozici reprodukovanou hudbu i harmoniku, zvítězila však touha jen tak si "splknót".Až v úplném závěru jsme si při harmonice zazpívali. Na další schůzku mezi nás zavítala paní Šafářová. Krátká přednáška a pak už prodej dárkových balení kosmetiky a čajů - možných to vánočních dárků. Na schůzce 13.11. jsme přivítali historika pana Kobzu. Hovořil na téma legendy a pověsti, o jejich vzniku a možné pravdivosti, která se dá v mnoha případech i vypátrat. Podrobně se zmínil o třech legendách, vztahujících se k naší obci. Na další schůzku jsme si pozvali ing. Čecha, který nám přednášel o čínské medicíně. Navrhl, že je ochoten, pokud bude zájem, provést ukázkové cvičení. Přihlásilo se osm děvčat a hned si zamluvily termíny ve školní tělocvičně. Na prosincovou předsilvestrovskou schůzku přijal pozvání pan Sýkora, který splnil, co se od něj očekávalo. Svou kytarou a zpěvem, za vydatné pomoci našeho harmonikáře, nás rozezpívali a naladili tak na blížící se závěr roku - klubového Silvestra. Prokázal rovněž své vypravěčské umění a skvěle nás pobavil.

 

                                ​KLUBOVÝ SILVESTR - 2014.

​Silvestra a vstup do Nového roku jsme již tradičně slavili na Dvoraně v úterý 30. prosince s živou hudbou a programem z vlastních zdrojů. Přivítali jsme paní starostku, která byla hostem, ceremoniářkou a spolu s děvčaty Evou, Blankou,Helenkou a Veronikou i dobrovolnou členku sboru, starající se o naše žaludky, v jedné osobě. Přivítali jsme rovněž manžele Navrátilovi, kteří působili v roli kameramana a fotografa. Hned při vstupu byl členům klubu vyplacen 13. důchod, který jim plně pokryl veškeré náklady s oslavou spojené. Popřáli jsme oslavencům, zvláště pak Zdeně Rýdlové a Jiřce Zajíčkové ke krásným -tinám. Purpurou na plotně jsme ještě krátce zavzpomínali na vánoce a pak jsme, jak jinak, za zvuku klubové hymny začali slavit. . Všechno, co mělo nohy, se vyřítilo na parket.

Bylo nám svěřeno uspořádání finále celostátní soutěže Babička roku 2014. Deset finalistek se publiku představilo svižnou promenádou s hudebním doprovodem. Zavrhli jsme soutěž v plavkách jako okoukanou, nezajímovou a nic nevypovídající o charakteru a osobnosti finalistek. Smysluplně jsme ji nahradili zpěvem, recitací a tancem. Všechny finalistky předvedly výborné výkony a tak to tříčlenná mužská porota neměla skutečně lehké. Titul Babička roku 2014 získala Z. Mrázková, druhé místo obsadila M. Krajcová a bronz brala E. Kocvrlichová. Zvládli jsme však i diváckou soutěž. Přítomní měli možnost ze svých mobilních telefonů formou textových zpráv zasílat své tipy na titul Divácká babička roku. V této soutěži zvítězila a titul získala M. Havelková před L. Šanovou, J. Zajíčkovou, M. Grosmanovou a pátou J. Kuchařovou.Se sestrami Alanovými jsme se na chvíli vrátili do minulého století a bylo to vydařené setkání. Proběhla bohatá tombola. V 18. hodin se podávala večeře. V 19. hodin se sál ponořil do tmy, nastala klubová půlnoc. Po rozsvícení jsme klubový Nový rok přivítali klubovou hymnou a po přípitku jsme si všichni navzájem popřáli to nejcennější - zdraví. Hudba - Pohoda Uničov - nám pak vyhrávala až do klubových ranních hodin.

 

Foto Klubový Silvestr

 

 


TOPlist