Napsali o nás

08.03.2013 19:22

 

Publikováno v Litovelských Novinách 1.3.2013

Seniorkluby na vesnicích.                               

Usedla jsem k počítači a napsala do všech vesnic na Litovelsku. Pak jsem zvedla sluchátko a velkou část jich ještě obvolala."Senior klub? To u nás nemáme," řekli mi ve většině z nich. Nu, tři seniorkluby jsem nakonec našla. A stálo to za to ...

Seniorklub Cholina.

V lednu oslavil páté výročí. Má přes šedesát členů, dokonce i ze sousedních vesnic. A jeho činnost je opravdu bohatá. Vyprávěl mi o ní předseda klubu Josef Doležal.

Na cholinské vývěsce se čtenář dozví, co klub připravuje v příštích měsících. Zjistí, že každých čtrnáct dní se koná schůzka ve Dvoraně, která je vždy spojena s nějakou přednáškou - o cestování, památkách a podobně. K poslechu i tanci hraje nově vzniklé Duo Senior (pánové Freudl a Vybíral). Jednou za čtvrt roku se koná akce s větším programem i muzikou, na níž je blahopřáno oslavencům. Tradiční je zájezd seniorů jednou za rok, letos to bude do Zlatých Hor.

To ale není všechno. V rámci klubu funguje také taneční skupina čtrnácti seniorek, která vystupuje na bálech, přehlídkách a dalších akcích. V sobotu 9. března předvedou svou choreografii i na plese Bavi v Litovli.

Cholinští sportovci se zase účastní seniorských olympiád. A 22. června dokonce sami uspořádají sportovně-společenské odpoledne v cholinské sokolovně, kde spolu budou soutěžit seniorkluby z širokého okolí.

Předseda klubu si pochvaluje jak výbornou spolupráci s vedením obce, tak se základní školou a všemi místními složkami. A že se místní senioři umí opravdu bavit, dokládá i snímek ze silvestrovské zábavy, kde účastníky obsluhovali zástupci obce včetně paní starostky. Na MDŽ zase plánují místní muži, že se stanou obsluhou ženám.

                                                                                                                                             Helena Kaštilová


TOPlist