FINIŠ V ZÁVĚRU III. ČTVRTLETÍ.

14.10.2014 13:42

V pátek 18. 7. jsme  uspořádali venkovní posezení na Skalce. Počasí nám zpočátku nepřálo a museli jsme proto zahajovat v chatě. Když se ale umoudřilo, přesunuli jsme se pod borovice a teprve tam začala zábava naplno. Předali jsme kytičky oslavencům, přivítali nové členy - manžele Přikrylovi, proběhla tombola, občerstvení - moravská klobása o dvou chodech a na závěr ještě topinky. Pít bylo také co a k bujarému zpěvu nám na harmoniku vyhrával Milan Vybíral. Členové výboru se vytáhli. Do nejmenšího detailu zajistili vše potřebné. Téměř stoprocentní účast. Zkrátka, nemělo to chebo.

V sobotu 2. srpna se naše taneční skupina již tradičně zúčastnila přehlídky ve Velkém Týnci. Předvedla zde své vystoupení s názvem "Mírová mise", které se především díky své nekonvenčnosti velmi líbilo. Stává se již tradicí, že na tuto akci s námi jezdí starostka P. Bezová v roli fotografa a L. Navrátil v roli kameramana. Nutno dodat, že holky se na vystoupení pečlivě připravovaly a generálku na Dvoraně pak šly společně oslavit do hospůdky U Patrika, čehož si nemohli nevšimnout především zdejší myslivci. Hospůdku prostě ten den ovládly seniorky.

Po prázdninách jsme se sešli 4. září. Přednášku na téma "Doprovázela jsem premiéra Klause na zahraničních cestách" nám provedla PhDr. Jaroslava Čajová. Bylo to zase něco z jiného soudku a tomu odpovídala i diskuse. Na další schůzku mezi nás zavítal ing. Gottfried se svými zážitky z dovolené. Provedl nás Benátkami a Monakem. V sobotu 20.9. jsme si vyšlápli na Kosíř. Vyrazili jsme ze Lhoty, kam jsme se přesunuli auty. Po prohlídce rozhledny jsme se vrátili zpět do Lhoty, kde jsme stali náhodnými, ale aktivními svědky oslav 75 let trvání tamního hasičského sboru. Občerstvení, zpěv a tanečky. V dobré pohodě jsme se vraceli až v podvečer. V pátek 26.9. jsme si vyjeli na zájezd do Moravské Třebové. Navštívili jsme muzeum, zámek a s výborným průvodcem jsme prošli radnici a náměstí. Velmi poutavě nám povyprávěl o dějinách města, od založení až po současnost. Pozvali jsme ho na návštěvu muzea do Choliny. Pozvání přijal.

V sobotu 27.9. hostovala naše taneční skupina v Bohuňovicích na oslavách 30. výročí založení tamního Senior klubu. Potom se holky přemístily do hospůdky v Liboši, kde úspěšně utužovaly kolektiv. Ve čtvrtek  2.10. pro nás OÚ u příležitosti Mezinárodního dne seniorů uspořádal zájezd do olomouckého Moravského divadla na muzikál  Noc na Karlštejně. Děkujeme.

 

V pátek 3.10. se konala čtvrtletní schůzka na Dvoraně. Nejdříve jsme minutou ticha uctili památku zemřelé Marie Neoralové. Potom následovalo blahopřání a předávání kytiček oslavencům. Kytičku dostala i B.Černohousová ke svým krásným kulatým -tinám a N. Chytilová, jedna ze zakládajících členek klubu. Holky z taneční skupiny předvedly svou "Mírovou misi", proběhla klasická tombola, podávala se tlačenka. K dobré pohodě a tanci nám hrála Veselá dvojka z Loštic. Třetí čtvrtletí jsme uzavřeli definitivně v sobotu 4.10. ve Lhotě, kde u příležitosti slavnostního otevírání tamního Minipivovaru Kosíř si pořadatelé pozvali naše děvčata, aby vystoupila v programu. Holky to zvládly a po exkurzi a občerstvení se vydaly opět utužovat kolektiv, tentokrát do hospůdky v Drahanovicích.

 

 

 


TOPlist