CHOLINŠTÍ SENIOŘI BILANCUJÍ

05.01.2018 14:55
 
            CHOLINŠTÍ SENIOŘI BILANCUJÍ
Silvestrovskou taneční zábavou jsme uzavřeli 10 let existence klubu. Co se nám za ten čas povedlo?
Uspořádali jsme 5 ročníků sportovních her, za účasti okolních klubů. Zvolili jsme si svou Babičku roku 2014, uspořádali Star Dance "dlouhomladých", zahráli jsme si Perníkovou chaloupku, zpívaly nám Sestry Alanovy, zvládli jsme i Besídku mateřské školy po 60 letech. Každý rok jsme pořádali zájezdy po krásách a zajímavostech Olomouckého kraje. Již šest let si vždy na Silvestra vyplácíme 13 důchod. Pravidelně slavíme MDŽ, kdy v programu vystupují žáci zdejší ZŠ. Oplácíme jim to pořádáním sportovního dopoledne k MDD. Každé čtvrtletí uzavíráme taneční zábavou s tombolou a bohatým občerstvením. Naše specialita - klubová hymna. Tou zahajujeme a končíme každou akci. Vždy o prázdninách pořádáme posezení s harmonikou na myslivecké chatě Skalka. 
Jako hosté na našich akcích vystupovaly oba soubory Cholinky, dále pak seniorky z Těšetic a Skrbeně, Šťabajzny z Nové Vsi, dětská taneční skupina ZŠ Cholina, dětská taneční skupina TRIPS ze Senice a nejmenší litovelské mažoretky.
Naší chloubou byla vlastní taneční skupina, která vystupovala na nejrůznějších akcích nejen v Cholině, ale i v okolí. Olomouc, Litovel, Velký Týnec, Bohuňovice, Haňovice, Vilémov, Bílsko, Nová Ves, Senička, Tři Dvory, Loučka, Červenka, Lhota pod Kosířem, Oplocany u Tovačova - tam všude naše holky bodovaly.
Každých čtrnáct dní se scházíme v prostorách OÚ na pravidelných schůzkách. Náplní těchto schůzek bývají přednášky či besedy na různé téma. Nikdy nechybí občerstvení. Čas od času si na schůzce jen tak zazpíváme s harmonikou Milana Vybírala, případně ho posílí pan Josef Sýkora s kytarou. 
Závěrem. V říjnu 2013 jsme v Praze z rukou ing. Koníčka, ministra práce a sociálních věcí, převzali Cenu Rady vlády pro seniory za 2. místo v celorepublikové soutěži. V roce 2015 jsme získali cenu NADACE CHARTY 77 v kategorii Nejlepší klub roku.
Konec roku 2017 jsme oslavili 29.12.na dvoraně společnou zábavou
Tento článek byl též publikován v magazínu MORAVSKÝ SENIOR č. 02/2018.

                     FOTO ZDE:


TOPlist